Nederlands English Portuguese
Curacao Auto Verhuur Vragen en Antwoorden
Eisen
Wat zijn de eisen aan welke een rijbewijs moet voldoen?

Hieronder staan de eisen van Alamo waar aan een rijbewijs moet voldoen:

 • Om een auto bij Alamo te huren, is een geldig rijbewijs nodig, dat moet worden gepresenteerd op het moment van verhuur
 • Buitenlandse huurders moeten een geldig en goed leesbare rijbewijs uit hun land van herkomst kunnen tonen
 • Fotokopieën van een rijbewijs wordt niet geaccepteerd
 • Rijbewijs moet geldig zijn gedurende hele huurperiode
 • Indien de rijbewijs geen foto heeft, moet de omschrijving van de berijder op het rijbewijs overeenkomen met die van de huurder
Wie wordt beschouwd als de primaire huurder bij het huren van een auto?

De primaire huurder is de bestuurder die wordt vermeld als de primaire bestuurder op de huurovereenkomst. Deze persoon is uiteindelijk verantwoordelijk voor de Alamo auto.

Wat is een huurovereenkomst?

De huurovereenkomst is het contract tussen Alamo en de huurder. Het vereist een handtekening van de huurder, geeft een overzicht van de totale verschuldigde kosten en verwijst naar de huur voorwaarden.

Aan welke eisen moet je voldoen om een auto te kunnen huren?

Om in aanmerking te komen om een auto van Alamo te kunnen huren moet aan de volgende eisen moet worden voldaan:

 • In bezit zijn van een geldig rijbewijs
 • Ten minste 23 jaar oud zijn
 • Primaire bestuurder moet beschikken over een geldige credit card

 

Algemene Informatie
Hoe vol zal de tank zijn op het moment van huren?

Alamo biedt een volle tank aan het begin van verhuurperiode. Als de auto niet wordt ingeleverd met een volle tank wordt het verschil in rekening gebracht tegen een hoger tarief dan het normale pompstation tarief.

Wat gebeurt er als de auto mechanische problemen heeft of betrokken is bij een ongeval?

In het geval van een ongeval moet Curaçao Road Services worden gebeld op het telefoonnummer 199. De huurder wordt geacht te wachten tot op de plek van het ongeval tot dat CRS er is. Het is van belang dat de huurauto niet wordt verplaats , tenzij zo opgedragen door de autoriteiten. CRS zal een officieël verslag opstellen van het ongeval. Bij het opmaken van het verslag wordt u geacht altijd de waarheid te vertellen aangezien het verslag mogelijk in een rechtzaak gebruikt kan worden. Zonder het verslag van CRS komen alle dekkingen te vervellen en wordt u persoonlijk aansprakkelijk gehouden worden voor alle veroorzaakte schade.  In geval van mechanische problemen of storingen kunt u tijdens kantoor uren bellen met het hoofdkantoor van Alamo of buiten kantooruren bellen met de Wegenwacht op het nummer 9247.

Is er een minimale huur periode?

Minimale huur tarief is gelijk aan die van 24 uur, voor een huur van minder dan 24 uur wordt een bedrag in rekening gebracht gelijk aan een volle dag huur. Tijdens sommige perioden kan een minimale huurperiode van 3 dagen van toepassing zijn

Wat is een reservering?

Een reservering is een bevestiging van een type auto welke voor de klant is gereserveerd op een bepaalde locatie, een bepaalde datum, voor een bepaalde periode tegen een afgesproken tarief, inclusief belastingen en mogelijke toeslagen. Belastingen, toeslagen en vergoedingen kunnent ten alle tijden worden gewijzigd Wijzigingen van een reservering kan een tarief wijziging als resultaat hebben.

Wie is verantwoordelijk voor de huur auto?

De primaire huurder (bestuurder) is verantwoordelijk voor de terugkeer van de huurauto in dezelfde staat zoals het was verhuurd, met uitzondering van normale slijtage. Tenzij bij wet verboden, kan een huurder aansprakelijk worden gesteld voor alle schade, inclusief “time loss”, indien het voertuig beschadigd raakt bij een ongeval of door vernieling. De huurder kan verantwoordelijk worden gesteld voor de schade tot een bedrag van de vervangings kosten van het voertuig in geval van total-loss of verdwijning van de auto. Verschillende soorten dekkingen kunnen worden gekocht om de aansprakelijkheid van de huurder te beperken.

Wat is een Walk-up / Walk-In?

Een “walk-up/in” is een huurder die niet eerder een reservering heeft gemaakt alvorens een auto te huren.

Wat is de vereiste minimumleeftijd om een auto te huren? Onder staan de leeftijd’s eisen van Alamo:
 • De primaire huurder van het voertuig moet tenminste 23 jaar oud zijn. Een US $ 6 per dag “under age” toeslag geldt voor alle huurders jonger dan 25 jaar
 • Alle bestuurders moeten een geldig rijbewijs bezitten op het moment van verhuur
 • Bepaalde speciale voertuigen en van groter formaat mogen niet verhuurd worden aan de bestuurders onder de 25
 • Alamo behoudt zich het recht een huurder de auto te weigeren indien de huurder aantoont niet het vermogen te bezitten de verkeers regels en voorwaarden te kunnen hanteren
Voertuig Informatie
Wat betekent een upgrade?

Het krijgen van een type auto uit een hogere categorie dan in rekening is gebracht (extra toeslagen kunnen van toepassing zijn).

Wat voor type auto’s heeft Alamo te bieden?
Meer Informatie
Doet Alamo onderzoek naar mijn rij geschiedenis alvorens ik een auto te huur?

Alamo kan contact nemen met de afdeling motorvoertuigen van de land van herkomst. Verhuur kan worden geweigerd indien een rijbewijs is ingetrokken op basis van zijn / haar rij gedrag.

Wat moet ik doen indien ik de auto langer wil huren dan op het contract vermeld staat?

Er dient contact te worden genomen met de verhuur lokatie of ons hoofdkantoor om een verlening aan te vragen. Let wel dat wanneer een klant een huur periode wenst te verlengen, dienen de extra kosten rechtstreeks betaald te worden aan de verhuur locatie. Het tarief dat in rekening wordt gebracht voor de verlenging van de huur, kan verschillen met het oorspronkelijke overeengekomen tarief.

Wie is de gemachtigde bestuurder?

Alleen de bestuurder wiens naam verschijnt op het contract.

Wat zijn de voorwaarden voor extra bestuurders?
 • Alle extra bestuurders moeten voldoen aan ALLE huur eisen, alsmede alle andere standaard huur kwalificaties
 • Moet verschijnen bij de balie met de primaire huurder
 • Moet een geldig rijbewijs kunnen overhandigen
 • Moet de huurovereenkomst ondertekenen
Wanneer heb je het over capaciteits controle.

Als het limiet van een locatie voor een speciaal tarief en / of coupon is bereikt. Normaal gesproken tijdens vakantie en piek-verhuur tijden van het jaar.

Wat zijn black out dates?

Dagen wanneer bepaalde speciale tarieven niet beschikbaar zijn of coupons niet kunnen worden toegepast. Meestal tijdens de feestdagen en piek-verhuur tijden van het jaar.

Kan ik een kinder/baby stoel huren bij Alamo?

Ja, gaarne aanvragen bij het reserveren van uw auto. Afhankelijk van beschikbaarheid.

Wat is een bevestigingsnummer?

Ook bekend als een reserveringsnummer, did nummer bevestigd uw reservering met Alamo.

Hoe serieus neemt Alamo persoonlijke/vertrouwelijke informatie van haar klanten?

Alamo neemt persoonlijke en vertrouwelijke informatie van haar klanten heel serieus. Het is Alamo haar beleid geen persoonlijke en vertrouwelijke informatie aan derden te overhandigen of delen.

Betaling
Accepteert Alamo pinpas?

Nee, Alamo accepteert geen pinpas aan het begin van het huur proces.  Een geldige creditcard is vereist.

Is er een toeslag als de auto later wordt ingeleverd dan afgesproken?

Alamo berekent tarieven op basis van een 24-uurs periode vanaf het moment van verhuur. Als de auto later wordt ingeleverd, wordt een toeslag in rekening gebracht. Indien een voertuig 4 uren of later wordt teruggekeerd dan de 24 uren wordt een extra dag in rekening gebracht.

Zijn er eventuele toeslagen of belastingen van toepassing bij het huren van een auto?

Alle ondervermelde belastingen en toeslagen worden gespecificeerd op uw huurovereenkomst. Typische belastingen en toeslagen zijn als volgt:

 • 9% plaatselijke omzetbelasting
 • US 1,86 dollar diefstal verzekering per dag
 • 11,5% luchthaven concessie bijdrage (alleen van toepassing als verhuur auto op de luchthaven wordt opgehaald)
Welke creditcards worden geaccepteerd bij het huren van een auto bij Alamo?

Bij het huren van een auto is een geldige creditcard behorende tot de primaire bestuurder vereist. Handtekening op de achterkant van de creditcard moet overeenkomen met de naam op de creditcard en de handtekening van het rijbewijs van de primaire bestuurder. Wij accepteren: American Express / Discover Card / MasterCard en Visa.