Nederlands English Portuguese
Curacao Auto Tour Banda Abou
Curacao auto Tours

Curaçao is verdeeld in 2 delen door de lokale bevolking, Banda Ariba en Banda Abou. Banda Ariba betekent "boven kant" en Banda Abou "beneden kant". Deze termen hebben betrekking op de geografische plaatsing op het eiland. Banda Ariba bevindt zich aan de oostelijke kant van het eiland (ook bekend door de lokale bevolking als de "bovenkant” van de Juliana brug) en Banda Abou is aan de west kant van Curaçao (ook bekend door de lokale bevolking wezen op de “lagere” kant van de Juliana brug) .

Het grootste deel van de bevolking van Curaçao woont in Banda Ariba (oostzijde), Banda Abou is minder bevolkt en beschikt ook over de beste en mooiste stranden van Curaçao. Daarom zullen de meeste mensen tijdens het verkennen van Curaçao, met name het westen van het eiland verkennen. Banda Abou is gevuld met kleine witte en pittoreske stranden met turquoise gekleurde zee waar je de bodem van de zee kan zien. Sommige stranden zijn veel bezocht door strand bezoekers. Andere stranden, alhoewel bereikbaar met de auto, zijn meer afgelegen.

Wanneer u naar Banda Abou, gaat is het zeker aan te bevelen het strand Knip Grandi (Groot Knip) te bezoeken, waar prachtige foto's kunnen worden genomen . Op Banda Abou kan ook geweldig worden gesnorkelt. Een grote variëteit aan vis en kleuren kan worden gezien tijdens het snorkelen langs de rotswanden.

Op Banda Abou is er meer te zien dan alleen mooie stranden. De Nationale Natuurpark, Christoffel Park, is gelegen op het meest westelijke deel van het eiland. Wanneer u het park bezoekt kunt u, onder andere, natuur wandelingen maken naar de de hoogste piek van Curaçao, gelegen op de 375 meter hoge Christoffelberg. Niet ver van het Christoffelpark is Boca Tabla. Daar kunt u de hoge golven bezichtigen die al duizenden jaren neerslaan tegen de rotsachtige noordkant van Curacao. De grotten zijn hier een testament van.

Bij Banda Abou kunt u genieten van de typische natuur van Curaçao zowel boven als onder de zee.