Nederlands English Portuguese
Naar Willemstad met de Auto.
Willemstad auto trip Curacao

Willemstad is verdeeld in 2 delen genaamd, Punda en Otrobanda, door de haven. Deze haven verdeelt Willemstad precies door het midden. Kenmerk van Willemstad is de typisch Nederlandse architectuur gecombineerd met een aantal Spaanse elementen, dit komt tot uiting in de prachtige 18e en 17e eeuwse koloniale gebouwen, in verschillende kleuren. De diverse kleuren zijn te danken aan een voormalige gouverneur uit de 19de eeuw die last had van migraine, veroorzaakt door de zon die weerkaatste gegen de witte kleur van de gebouwen. Hij gaf daarom opdracht dat iedereen hun gebouwen in verschillende kleuren moesten omschilderen.

Punda is ook thuis vande oudste synagoge van het westelijk halfrond daterend uit 1674, Tempel Mikve Israel. Ook kent Curacao een unieke pontonbrug bekend als "The Swinging Old Lady", een brug welke open zwaait met de hulp van twee krachtige scheepsmotoren. Deze brug verbindt Punda met Otrobanda, Deze brug is allen toegankelijk voor voetgangers. Officieel benoemd tot de Koningin Emmabrug, was oorspronkelijk gebouwd in 1890, als een geschenk aan het eiland van de toenmalige Amerikaanse ambassadeur. Ze zwaait open wanneer schepen de haven binnen of uit varen. Aan het begin van de 20e eeuw moest men betalen om de brug te voet over te steken, dit kon echter worden vermeden door op blote voeten te lopen. Willemstad is ook voorzien van diverse musea en beschikt over ruime mogelijkheden om te winkelen, en een diverse keuze aan restaurants met vele soorten internationale keukens.

Punda en Otrabanda zijn gemakkelijk bereikbaar per auto en bieden voldoende parkeerplaatsen. Mocht u besluiten met de auto van Punda naar Otrobanda over te willen steken, dan kan dat door over de Koningin Juliana Brug te rijden. Op Koninginnedag wordt deze brug weleens gebruikt voor bungeecord jumping.
Bij het plannen van uw reis naar Curaçao is het aan te raden minstens een dag te reserveren om Willemstad te bezoeken.

Een reis naar Curaçao is niet compleet zonder een bezoek aan Willemstad.